Comparator tarife energie electrica si gaze naturale

Economisesti gaz daca inchizi unele calorifere?

Economisesti gaz daca inchid unele calorifere? Sau este mai bine sa le las pe toate sa functioneze? Sunt cele mai frecvente intrebari pe care le adreseaza consumatorii, atunci cand incep sa dea drumul la aldura in sezonul rece.

Expertii recomanda mentinerea caloriferelor pornite in toate incaperile, scazand putin temperatura in incaperile pe care nu le folositi, in loc sa fie complet inchise. Acest sistem este mai eficient pentru a economisi si, de asemenea, evita contrastele evidente de temperatura.

Inchiderea caloriferelor in incaperile nefolosite

Una din principalee surse de deseuri de gaze in locuinte provine din mentinerea caloriferelor deschise in incaperi care nu sunt folosite sau sunt folosite rar. Pentru a economisi la factura, poti opri caloriferele din aceste incaperi si, daca este necesar, poti inchide usa pentru a preveni sa se disipe caldura din alte parti ale casei.

Putere redusa, in incaperi cu utilizare intermitenta

Un caz putin diferit este cel al camerelor in care nu stai mult, dar a caror usa este deschisa de multe ori pe parcursul zilei, de exemplu sifonierul. In acest caz, este mai bine sa lasati caloriferele pornite la o putere scazuta, pentru a preveni interferarea aerului rece cu temperatura altor incaperi.

Ce se intampla in casele cu sistem de incalzire centralizat

In cazul locuintelor cu incalzirea prin sistem centralizat si fara contoare, cum ar fi comunitatile invecinate, inchiderea caloriferelor nu serveste la economisire, intrucat costul este intotdeauna acelasi, indiferent daca caloriferele sunt inchise sau nu.

Alte sfaturi pentru economisirea gazului

Dincolo de inchiderea caloriferelor in incaperi nefolosite, exista si alte trucuri care te pot ajuta sa economisesti, fara sa racesti.