Comparator tarife energie electrica si gaze naturale

5 Zvonuri False Despre Schimbarea Furnizorului De Energie

Schimbarea furnizorului este un proces ușor de realizat din momentul în care s-a liberalizat piața de energie. Totuși, există încă zvonuri false despre procesul de schimbare, iar dacă ai auzit unul dintre zvonurile pe care le-am auzit și noi, îți recomandăm să arunci o privire pe acest articol.

Liberalizarea pieței de energie este un lucru de care multora dintre noi nu ne-a păsat sau poate că nu am fost nevoiți să ne informăm cu privire la acest aspect. Prețurile pe care le plăteam până acum cu energia erau acceptabile, nu am avut probleme cu furnizorii și nu am simțit nevoia de o schimbare în acest sens.

Situația s-a schimbat recent, de când prețurile cu energia s-au dublat, triplat, iar noi ne regăsim în situația în care ne dorim să găsim o soluție mai ieftină pentru a nu mai plăti 30% din salariul nostru către furnizorii de energie. Tocmai din acest motiv, schimbarea furnizorului de energie electrică sau gaze, precum și alegerea unei oferte mai bune de pe piața concurențială ne pot ajuta să trecem mai ușor peste aceste situații.

Așadar, procesul de schimbare a furnizorului poate fi realizat de către oricine își dorește schimbe oferta curentă cu o ofertă mai bună. Totuși, zvonurile aruncate de către diferite persoane poate te-au determinat să nu faci acest lucru până acum.

Iată cum distrugem aceste zvonuri cu ajutorul specialiștilor noștri în energie.

1. Nu pot să schimb furnizorul pe durata contractului cu furnizorul actual

ANRE ne confirmă faptul că oricine își poate schimba contractul de energie electrică cu o ofertă a unui alt furnizor din piața concurențială, în orice moment. Dacă nu mai ești mulțumit de serviciile și prețurile furnizorului actual, poți porni acest demers fără să-ți fie teamă de consecințe.

Chiar dacă contractul tău cu actualul furnizor este în derulare și mai are mult până la data finalizării, poți să începi să cauți o altă ofertă mai bună disponibilă chiar și de la alți furnizori.

În cazul în care te-ai hotărât să alegi o altă ofertă din piață care necesită schimbarea furnizorului, ai dreptul de a solicita noului furnizor contractarea acestui serviciu.

Astfel, poți schimba furnizorul de energie electrică sau gaze chiar și pe durata contractului actual – iar tot ce trebuie să faci este să trimiți o solicitare de contract către noul furnizor. Acesta își va asuma răspunderea de a notifica vechiul furnizor cu privire la faptul că urmează să închei contractul actual.

Tot ce trebuie să faci în situația în care îți dorești să schimbi furnizorul este să: 

  • găsești o altă ofertă din piața concurențială – pentru acest lucru poți folosi comparatorul de oferte de energie electrică și gaze naturale EconomieLaEnergie.
  • trimiți o solicitare către furnizorul la care vrei să închei contractul (prin telefon, email sau prin metodele de contractare online, acolo unde există) 
  • aștepți maxim 21 de zile până când noul furnizor va începe să-ți furnizeze energia

2. Nu pot să schimb furnizorul pentru că voi fi deconectat de la rețea

Faptul că vei fi deconectat de la rețea în procesul de schimbare a furnizorului este una dintre cele mai bizare zvonuri pe care le-am auzit. Există multe guri care spun că dacă dorești să-ți schimbi furnizorul, vechiul furnizor va deconecta furnizarea energiei către gospodăria ta, iar tu vei rămâne fără energie (curent sau gaz) până când începe noul furnizor să-ți furnizeze energie.

Acest zvon este total eronat și nu există, sub nicio formă posibilitatea de a rămâne fără energie în procesul de schimbare a furnizorului. Furnizorii și distribuitorii comunică între ei, astfel că nu există acest risc. Având în vedere că acum știi sigur acest lucru, poți începe fără absolut nicio teamă să începi procesul de schimbare a furnizorului, dacă este nevoie.

3. Nu pot să schimb furnizorul pentru că voi fi taxat

De la 1 ianuarie 2021 piața de energie s-a liberalizat, iar prețurile nu mai sunt reglementate de ANRE. Mai mult, ANRE a comunicat oficial faptul că orice consumator poate încheia un contract de energie pe piața concurențială în orice moment, fără a suporta nicio taxă sau cost suplimentar.

Anulăm acest zvon și vă spunem cu încredere că puteți începe demersurile de schimbare a furnizorului complet gratuit, fără nicio grijă că veți fi taxat.

4. Dacă nu mi-am ales o ofertă din piața concurențială, voi rămâne fără energie

Acest zvon a fost deturnat chiar de către consumatorii care încă nu și-au ales o ofertă de energie din piața concurențială. Până în acest moment, sunt foarte mulți consumatori casnici care au rămas clienți la vechiul furnizor (într-o ofertă de serviciu universal) sau beneficiază de un Serviciu Universal oferit de către un furnizor de ultimă instanță.

Mai exact, toți consumatorii casnici care nu au ales o ofertă de pe piața concurențială în momentul în care contractul lor a expirat cu vechiul furnizor, fie au rămas clienți de serviciu universal la actual furnizor (dacă acesta se regăsește pe lista furnizorilor de ultimă instanță). fie au fost alocați la un furnizor de ultimă instanță pe o ofertă de Serviciu Universal, la un preț de serviciu universal.

Astfel că, dacă nu ai ales o altă ofertă la momentul expirării contractului cu vechiul furnizor, sigur ai fost alocat pe un alt serviciu sau la un alt furnizor. Facturile încă se emit, consumul tău de energie încă este înregistrat.

Singurul dezavantaj în acest caz este faptul că atunci când nu alegi o altă ofertă din ofertele disponibile pe piața concurențială, riști să fi alocat unui furnizor care are prețuri mai mari decât ceea ce există în piață.

5. Procesul de schimbare a furnizorului este prea complicat

Procesul de schimbare a furnizorului a devenit foarte simplu în 2022. Împreună cu specialiști în energie și din domeniu am dezvoltat primul comparator comercial de oferte de energie electrică și gaze naturale.

În doar 3 pași simpli, utilizatorii platformei pot descoperi toate ofertele disponibile în piața de energie electrică și gaze. Mai mult, pe baza datelor din ultima factură (consumul din ultima lună de acasă și prețul pe care îl plătești acum pentru 1 kWh de energie) poți compara oferta curentă cu cele mai bune oferte din piață – iar dacă oferta ta este mai puțin rentabilă decât cea mai bună ofertă afișată în comparator, poți schimba cu ușurință către soluția oferită de noi.

Peste 60 000 de utilizatori folosesc în fiecare lună comparatorul EconomieLaEnergie pentru a descoperi și schimba ofertele necompetitive cu cele mai bune oferte de energie din piața concurențială.

Informează-te din surse de încredere și nu mai crede zvonurile pe care le auzi în jurul tău. Poți schimba furnizorul de energie electrică sau gaze naturale oricând, fără niciun cost. EconomieLaEnergie sprijină consumatorii casnici să ia decizii informate și îi ajută să găsească cele mai bune soluții pentru nevoile lor.

Schimbă furnizorul de energie complet gratuit! Alege cea mai bună ofertă cu ajutorul comparatorului de oferte!