Comparator tarife energie electrica si gaze naturale

Vreau Să-Mi Schimb Contractul De Energie. Ce Informații Să Cer De La Furnizor?

O parte extrem de mare a populației se confruntă în momentul de față cu problema schimbării furnizorului de energie electrică sau gaze naturale, în special datorită pieței libere care permite oricărui consumator să contracteze o ofertă mai bună complet gratuit!

Deși această schimbare nu este neapărat un lucru dorit de către consumatorii casnici, dat fiind faptul că implică un proces greoi și de multe ori frustrant, totuși este necesară. Într-un astfel de context, informarea este cea mai bună metodă înainte de a lua o decizie.

Te confrunți cu un astfel de moment? Ești în punctul în care ai nevoie să accesezi o ofertă de energie mai bună? Nu știi cum trebuie să procedezi și care sunt lucrurile cărora trebuie să le acorzi atenție sporită? 

Ce ar trebui să știi înainte de a schimba furnizorul de energie?

Chiar dacă ne-am repetat în nenumărate rânduri, o vom face din nou. Este foarte important să știi faptul că procesul de schimbare a furnizorului este complet gratuit, iar timpul alocat acestui demers poate fi scurtat cu ajutorul comparatorului de oferte de energie electrică și gaze.

Pe lângă aceste lucruri, în momentul în care te gândești să schimbi furnizorul de energie și vrei să fii sigur că contractul pe care îl închei cu acesta este lipsit de orice formă de incorectitudine, ar trebui să fii atent la următoarele lucruri:

  1. Prețul energiei electrice, fix sau variabil, inclus în prețul de furnizare
  2. Facturarea unei componente fixe (abonament zilnic) stabilită în lei/zi sau lei/lună
  3. Perioada pentru care se aplică prețul menționat în ofertă
  4. Perioada pentru care urmează a se încheia respectivul contract
  5. Comisioane de încetare a contractului înainte de ajungerea la termen a acestuia
  6. Termenele, modalitățile și condițiile care vizează plata facturilor
  7. Modalități de transmitere a facturii și a documentelor anexate acesteia
  8. Drepturile și obligațiile părților
  9. Condițiile privind reînnoirea/prelungirea/rezilierea/ denunțarea unilaterală anticipată a contractului de furnizare
  10. Garanțiile solicitate, dacă este cazul

Pentru a oferi o cât mai bună informare a clientului, orice utilizator al platformei noastre poate găsi aceste informații în ofertele prezentate, astfel că în momentul în care aveți întrebări specifice, puteți să le adresați direct furnizorului în cunoștință de cauză.

detaliile ofertei

Ce alte informații ar trebui să mai ai în vedere înainte de schimbarea furnizorului?

Luând în considerare că ești lămurit cu detaliile ofertelor și cu condițiile contractuale, este recomandat să fii informat și cu privire la alte aspecte pe lângă toate aceste detalii.

Echipa EconomieLaEnergie a construit un ghid complex cu toate informațiile de care ai nevoie atunci când urmează să treci prin procesul de schimbare a furnizorului. Îți recomandăm să treci cu atenție prin ghid și să iei decizii informate în momentul schimbării furnizorului de energie.