Comparator tarife energie electrica si gaze naturale

Tendinte care transforma industria energiei intr-una curata si inteligenta

Noua economie energetica transforma industria energiei intr-una curata, prin tehnologie inteligenta. In ultimul an, s-au produs perturbari masive, insa ceea ce inaine insemna o crestere lenta, acum se transforma intr-un flux rapid de crestere a preturilor si de evolutie.

Cererea globala de energie regenerabila este in plina expansiune. Utilitatile se afla in cursa schimbarilor climatice si fac investitii mari in captarea carbonului si tehnologia super-retelelor pentru a indeplini obiective climatice pentru 2050. Acestia concureaza cu cei mai importanti jucatori tehnologici precum Tesla, care ofera alternative de alimentare cu energie, cum ar fi panourile solare pentru acoperisuri. Iar consumatorii, mai ales din cauza scumpirii exorbitante la energie, sunt acum mai atenti la furnizorii pe care ii aleg.

In prezent, sunt 3 tendinte in crestere rapida – surse de eenrgie si tehnologii descentralizate, cresterea decarbonizarii si o piata de energie democratizata care ofera clientilor mai mult control – este ceea ce provoaca industria.

Trendul 1- Operatiuni descentralizate

Acestea creeaza mai multa complexitate pentru managerii de retea. De la carbune si gaze naturale, la solar si eolian, modurile in care generam energie sunt mai diverse ca niciodata.

In timp ce consumul de carbune a scazut pentru producerea de energie electrica, energia solara a crescut in popularitate, deoarece companiile locale au inceput sa investeasca in tehnologia energieie fotovoltaice si termice.

Pentru utilitati, descentrarea complica operatiunile. Angajatii folosesc mai multe sisteme si reguli pentru a gestiona conditiile si distributia retelei. Pentru a optimiza performanta retelei, utilitatile trebuie sa colecteze date de la sisteme si companii disparate, folosind tehnologii diferite.

Trendul 2 – Decarbonizarea schimba industria

Un raport din 2020 din Marea Britanie arata ca pretul pentru generarea de energie regenerabila este de aproape jumatate din ceea ce era de asteptat in urma cu 10 ani. In SUA, cantitatea de energie generata de eolian si solar a atins niveluri record, in timp ce centralele pe carbune si gaze naturale se inchid.

Trendul 3 – Democratizarea pune clientii in controlul propriei energii

Astazi, clientii pot alege tipul de combinatie de energie pe care o cumpara. Aceste optiuni ii ajuta pe clienti sa preia un control mai mare asupra relatiilor lor cu un ecosistem in crestere de furnizori. Pe masura ce clientii cauta informatii si indrumari in aceasta piata in continua evolutie, furnizorii trebuie sa ofere experiente si informatii corecte consumatorilor.