Comparator tarife energie electrica si gaze naturale

Sfaturi pentru o factura la curent mai mica

Gadgeturile inteligente, inlocuirea electrocasnicelor vechi si cateva trucuri simple sunt tot ceea ce aveti nevoie pentru a economisi bani la urmatoarea factura de energie electrica.

Daca perioada de carantina v-a facut sa fiti constient de consumul de energie suplimentar, ba mai mult scumpirea o data cu liberalizarea pietei aproape ca a dublat factura, este timpul sa iei masuri. Prima si cea mai importanta masura este sa semnezi un contract de energei electrica cu un furnizor care ofera cel mai bun cost din zona, iar a doua masura este sa incepeti sa economisiti prin aplicarea unor masuri simple, pentru a reduce factura la curent.

Folositi masina de spalat vase

Masinile de spalat vase pot folosi curent electric, insa economisesc mult mai multa energie, bani, apa si timp pentru spalarea vaselor, decat spalate manual.

Utilizarea unei masini de spalat vase de calitate poate economisi, in medie, 5000 de litri de apa in fiecare an, ca sa nu mai vorbim de cele 230 de ore pierdute din timpul personal pentru spalatul vaselor, anual.

Nu folositi uscatorul de vase si haine

Pentru a economisi energie, cel putin pe perioada verii, puteti sa nu mai folositi uscatorul de haine ci sa le uscati la aer. Acest lucru poate reduce consumul de energie cu pana la 15% lunar.

Folositi un ventilator

Pe timpul verii si a caldurilor insuportabile, folositi un ventilator in locul aparatelor de aer conditionat care sunt foarte mari consumatoare de energie electrica. Utilizarea unui ventilator in tavan poate face camera chiar cu -10 grade mai racoroasa.

Folositi becuri economice

Daca nu ati trecut inca la iluminarea cu LED, acum este timpul sa o faceti. Statisticile spun ca becurile economice LED folosesc cu cel putin 75% mai putina energie si dureaza de 25 de ori mai mult decat iluminatul cu incandescenta. Astea inseamna mai multa economie la curent.

Tineti cuptorul electric inchis

Atunci cand gatiti la cuptor, tineti intotdeauna cuptorul inchis. Daca lasati usa deschisa intre preparate, de exemplu, el va trebui sa se incalzeaza din nou, deci un consum mai mare de energie.

De asemenea, atunci cand plecati dintr-o camera in alta, nu lasati aprinse becurile, televizoarele sau alte dispozitive ce se alimenteaza cu curent electric.

Daca aveti boiler electric, ar fi bine sa va re-orentati spre alte alternative de incalzit apa, pentru ca aceste sunt unele dintre cele mai mari consumatoare de energie electrica din toata casa. Pentru a depista aparatele care consuma cel mai mult energie electrica, va puteti folosi de prizele inteligente care detecteaza consumul zilnic.