Comparator tarife energie electrica si gaze naturale

Sfaturi pentru a gestiona consumul de energie intr-un mod eco-durabil – Partea 2

1. Reduceti temperatura spalarilor

Pentru masina de spalat nu folositi temperaturi mai inalte de 40-50 de grade. Scaderea temperaturii reduce considerabil angajamentul energetic si, in consecinta, impactul consumului asupra mediului. In plus, spalarea la sarcina maxima scade numarul de spalari care trebuie efectuate si, prin urmare, consumul de curent. Acelasi lucru se poate spune si despre masina de spalat vase sau uscatorul de haine.

2. Pozitionati frigiderul corect

Frigiderul este unul dintre aparatele electrocasnice care functioneaza non stop. Totusi, exista cateva masuri pe care le putem pune in aplicare pentru a evita consumul excesiv si, in consecinta, poluarea.

Cum se reduce consumul unui frigider?

3. Izolati geamurile si inchideti bine usile

Pentru a mentine temperatura constanta in casa, cresteti temperatura sau, dimpotriva, disperati-o. Profitati de conditiile meteorologice naturale. Pare banal, totusi, izolarea buna a usilor si ferestrelor la momentul potrivit evita scaparile de caldura si impiedita patrunderea frigului. Acest lucru este util mai ales acelor locuinte in care incalzirea este pe curent.

Pe timpul verii insa, ferestrele deschise noaptea si inchiderea lor ziua scade temperatura din casa. In plus, coborarea jaluzelelor si utilizarea perdelelor ajuta la mentinerea unui mediu racoros. In acest fel, utilizarea aparatului de aer conditionat este redusa substantial, reducand consumul de energie si impactul negativ asupra mediului.

4. Folositi capacul cand gatiti

Consumul mai mic de gaz si curent, precum si reducerea emisiilor, pot face o diferenta la factura la sfarsitul lunii. Daca aveti plita pe inductie electrica, consumul la curent va fi cu atat mai semnificiativ redus. Una dintre cele mai bune modalitati de a controla consumul este sa gatesti inteligent. De fapt, trebuie doar sa puneti un capac pentru a reduce timpul de gatit si sa opriti aragazul atunci cand se atinge temperatura dorita.

5. Nu lasati apa fierbinte sa curga

Inchiderea robinetelor, prevenirea scurgerii acestora si a nu lasa apa sa curga inutil sunt sfaturi intotdeauna bine de retinut. Aceste consideratii capata, totusi, o importanta mai mare atunci cand vine vorba de apa fierbinte, mai ales daca aveti boiler electric, deoarece energia utilizata pentru a incalzi este mai mare. Pe piata exista, de asemenea, reductoare de debit pentru a fi introduse in baterii si convenabile pentru economisire.

Cu aceste obiceiuri, daca va ganditi la acestea, eviti sa irositi energie electrica, gaz si apa dintr-o singura data.