Comparator tarife energie electrica si gaze naturale

Preturi mai mari cu 13% la energie electrica de la 1 iulie

Romanii casnici care nu au semnat un contract cu un furnizor de energei electrica de pe piata liberalizata, platesc cu 13% mai mult la factura.

Pretul energiei electrice oricum a crescut cu 3% la modul general si cu 13% pentru cei care nu au un contract semnat.

De la 1 ianuarie 2021, preturile la energie electrica nu mai sunt reglementate de ANRE (Autoritatea Nationala de Reglementare in Domeniul Energiei), astfel ca piata energiei electrice s-a liberalizat total.

Fiecare proprietar de locuinta trebuie sa semneze un contract cu un furnizor de energie electrica, recomandat fiind sa aleaga cel mai bun pret. Pentru a gasi cel mai bun pret din zona in care locuiesti, in functie de consumul estimat, poti folosi un comparator. Pe piata sunt peste 60 de furnizori de energie electrica pe piata libera.

Cei care insa nu au semnat un contract cu niciun furnizor, au cresteri mult mai mari la factura, chiar cu pana la 25% fata de cat plateau anterior. Iar de la 1 iulie costurile s-au scumpit cu inca 13% pentru cei fara un contract activ.

A nu avea un contract semnat nu inseamna ca ramai fara energie electrica, ci pur si simplu ca nu beneficiezi de cea mai buna oferta a furnizorului curent, ci de o oferta standard.

Conform statisticilor, pana la sfarsitul lunii iulie, peste 50% din consumatorii casnici erau deja pe piata liberalizata a energieie electrice, un procent destul de bun, in conditiile in care, la inceputul anului, nici consumatorii si nici furnizorii nu erau pregatiti pentru ce avea sa urmeze.

Preturile sunt in crestere, atat pe pietele angro, cat si pe cele cu amanuntul. Pentru cei patru mari furnizori de ultima instanta, de la 1 iulie, va fi o crestere intre 3 si 13%, vorbim strict de pretul energiei„, a precizat oficialul ANRE.

Prin urmare, consumatorii care nu au deja un contract semnat, isi pot schimba oricand furnizorul de energie electrica, alegand cea mai buna oferta de la furnizorii din zona in care locuiesc, economisind lunar sume importante de bani.

Tot ce trebuie sa faceti este sa accesati comparatorul de preturi, sa selectati si sa semnati cu furnizorul care are cea mai bun oferta – totul se face simplu, rapid, online!