Comparator tarife energie electrica si gaze naturale

Plita electrica sau pe gaz: avantaje si dezavantaje

Atunci cand mobilati bucataria, ar trebui sa acordati o importanta deosebita aparatelor de uz casnic, cum ar fi plitele si cuptoarele. Cum difera tipurile de plite? Pe care sa o aleg?

Majoritatea dintre noi nu am putea gati zilnic fara sa avem la indemana cuptorul. Si plita? Nimeni nu incearca macar sa isi imagineze asta in zilele noastre! Indiferent de dimensiunea acesteia, exista diferite tipuri de plite de gatit pe piata si fiecare poate avea o functionalitate diferita.

Principala distinctie este sursa puterii lor – unele functioneaza cu electricitate, altele cu gaz. Desi multe dintre cele electrice sunt percepute ca fiind mai avansate si mai sigure, nu toata lumea este convinsa de asta.

Pentru diversi iubitori de gatit, gazul este cel care domina datorita proprietatilor sale speciale – asa cum se spune, mancarea are un gust mai bun gatit in acest fel.

Iata cateva avantaje de dezavantaje ale fiecarei solutii disponibile pe piata, plita pe gaz versus plita electrica de gatit.

Plita pe gaz din otel inoxidabil sau ceramica

Acest tip de plita este folosit de zeci de ani, iar popularitatea acesteia nu para sa scada. Pentru a o putea folosi, este necesar sa fiti conectat la o sursa de gaz sau sa cumparati butelii cu gaz acolo unde zona nu are gaz.

Avantaje:

Dezavantaje:

Plita electrica

Aceasta este o solutie relativ noua si a devenit in scurt timp un standard in toate casele moderne. Acestea nu genereaza foc, energia electrica este suficienta pentru a alimenta. Plitele electrice ce impart in plite ceramice, plite cu inductie si de fonta.

Avantaje:

Dezavantaje:


Daca va intereseaza un plus de siguranta, alegerea plitei cu inductie este cea mai buna solutie din zilele noastre si cea mai moderna si mai estetica. Suprafata sa incalzeste doar sub oale si tigai, deci nu exista riscul de arsuri. In acest caz, atunci cand in familie exista copii mici, aceasta este, cu sigruanta, cea mai buna alegere pentru a gati in siguranta deplina.