Comparator tarife energie electrica si gaze naturale

Electrocasnicele care consuma cea mai multa energie electrica

Frigiderul si masina de spalat sunt cateva dintre aparatele electrice din casa noastra care consuma cea mai mare energie electrica.

O parte importanta a consumului nostru lunar de energie electrica se datoreaza aparatelor electrice pe care le folosim acasa. Multe dintre ele, precum frigiderul sau masina de spalat, ni se par deja esentiale pentru ziua noastra, deoarece ne fac viata mai usoara.Totusi, te-ai intrebat vreodata care dintre ele folosesc cea mai mare energie?

Va lasam cu o lista cu electrocasnicele care consuma cea mai mare energie in casa dumneavoastra, pentru ca de acum inainte sa o puteti folosi cu moderatie si fara a cheltui mai mult decat este necesar:

Frigiderul cu congelator

Frigiderul este unul dintre electrocasnicele care consuma cea mai mare energie in cursul lunii, cu un consum aproximativ de 250-500 W pe ora, ajungand pana la 30,6% din consumul de energie electrica al caselor noastre. De aceea este important sa-l deschideti doar atunci cand este necesar si sa nu uitati niciodata sa inchideti usa.

Televizorul

Televizorul consuma 12,2% din consumul total de energie, care poate fi atins in cazul unui ecran LCD de 115W si al unui ecran cu plasma de 300W pe ora. Avand in vedere acest cost ridicat al energiei electrice, este important sa nu il lasati aprins cand nimeni nu se uita si sa il deconectati in loc sa il lasati in standby.

Masina de spalat

Acest aparat poate consuma pana la 11,8% din consumul total de electricitate al locuintei tale, consumand 255 W pe ora. Daca doriti sa economisiti energie electrica atunci cand utilizati masina de spalat, trebuie sa spalati intotdeauna cu incarcatura completa si cu apa rece, reducand astfel consumul de energie inutil.

Laptopul sau calculatorul

Un laptop din casa ta consuma 7,7% din energie electrica pe luna. Pentru a reduce aceasta cheltuiala, puteti reduce luminozitatea ecranului si puteti pastra deconectat atunci cand nu il folositi, ca orice alt electric pe care nu il utilizati, cum ar fi boxele sau imprimanta.

Placa de par

Este una dintre cele mai mari consuamtoare din casa. 1 minut de utilizare consuma cat 10 becuri, motiv pentru care se recomanda folosirea acesteia cu prudenta si neaparat nu trebuie uitata in priza.

Modul stand-by

Stiati ca modul stand-by al dispozitvelor electrice poate consuma pana la 10.7% din consumul total de energie? Acum ca stiti, puteti incepe sa deconectati toate acele dispozitive electrice pe care nu le folositi. Veti observa o reala diferenta la factura de energie electrica, mai ales acum cand s-a scumpit foarte mult. Orice schimb de obicei pentru reducerea consumului de energie electrica va face diferenta.