Comparator tarife energie electrica si gaze naturale

Economiseste energie cu incalzirea in pardoseala

De-a lungul timpului au existat diverse speculatii cu privire la incalzirea in pardoseala versus incalzirea clasica prin calorifere. Studiile arata ca economia la energie care se poate obtine printr-un sistem de incalzire prin pardoseala variaza intre 8% pana la 30%.

Incalzirea prin pardoseala este o alternativa excelenta, care economiseste spatiu la incalzirea traditionala si o modalitate eficienta din punct de vedere al costurilor de a va incalzi casa, precum si un rasfat frumos pentru picioarele.

De ce sa alegi incalzirea in pardoseala?

Incalzirea in pardoseala incalzeste podeaua rece din orice incapere, fie ca vorbim de living, bucatarie, dormitor sau baie, asigurand un confort sporit, o caldura uniforma si placuta pe orice tip de pardea – gresie, marmura, parchet, lemn de esenta tare.

In mod traditional, incalzirea in pardoseala a fost create ca un sistem umed, in care apa incalzita era pompata printr-o serie de tevi de sub podea. In zilele noastre, tehnicile moderne precum sistemele electrice sunt mai putin populare si incalzesc o suprafata mai mare la o temperatura mai scazuta.

incalzire in pardoseala

Aceste sisteme pot fi o sursa primara de incalzire pentru a minimiza costurile de incalzire, dar functioneaza foarte bine si atunci cand sunt combinate cu alte produse precum caloriferele electrice sau suporturile pentru prosoape.

Disiparea caldurii prin pardoseala este uniforma si eficienta. Radiatia verticala de jos in sus produce cea mai mare parte a caldurii prin convectia naturala a aerului, in timp ce restul este generat atunci cand aerul se intalneste cu podeaua calda a incaperii.

Toate sistemele de incalzire in pardoseala trebuie sa aiba un grad ridicat de protectie importiva prafului, excelent pentru persoanele care sufera de alergii. In plus, sistemele de incalzire trebuie sa ofere o garantie de cel putin 10 ani si sa respecte toate reglementarile.

Eficienta ridicata si costuri reduse

Incalzirea in pardoseala functioneaza cel mai bine atunci cand locuinta este suficient de bine izolata, inclusiv sistemul propriu zis. Reflecand caldura in sus catre suprafata podelei, foaia impermeabila de polistiren actioneaza ca o bariera izolatoare eficienta. Acest lucru inseamna reducerea timpului de incalzire cu pana la 90%.

Incalzirea in pardoseala este o modalitate mai curata si mai inteligenta de a va incalzi casa. Folosind tehnologia caldurii radiante, UFH incalzeste foarte rapid obiectele din camera direct de la podea, facilitand o metoda mai eficienta din punct de vedere energetic:

Caloriferele traditionale trebuie incalzite la o temperatura ridicata (intre 65-75 de grade Celsius) pentru a incalzi eficient o camera, in timp ce incalzirea prin pardoseala trebuie sa functineze doar la o temperatura de 29 de grade Celsius sau mai putin, in functie de tipul de podea. In acest sens, se consuma mult mai putina energie si factura la gaze este mai mica.