Comparator tarife energie electrica si gaze naturale

Creste factura la curent? 3 cazuri in care trebuie sa schimbi furnizorul imediat!

Cresterea pretului la energia electrica este iminenta pe piata angro. Iata ce cazuri pot fi si in care trebuie sa actionati imediat prin trecerea la un alt furnizor, pentru a evita scumpirile uriase. Acest lucru se aplica celor care nu au un contract senmnat cu un furnizor de pe piata libera sau se apropie de expirarea contractului curent.

Toamna 2021: cresc preturile la electricitate si gaze

Cresterea pretului energiei este o certitudine, este vorba despre o crestere de pret considerabila si la gazele naturale. Se discuta in spatiul public despre diverse motive: de la cresterea pretului gazelor naturale, la costul emisiilor CO2, care afecteaza productia de energie, pana la impulsul “verde” catre surse regenerabile, cu stimulentele aferente care se regasesc pe factura tuturor.

Am dori insa sa subliniem ca principala cauza consta cu siguranta in cresterea preturilor la gazul metan, de care suntem inca puternic dependent.

De ce pretul energiei electrice creste dupa cresterea gazului metan? Pentru ca gazul metan este utilizat nu numai pentru incalzire si in scopuri de productie, ci si in producerea de energie electrica. Si aceasta este sursa care are cea mai mare influenta asupra pretului final ridicat al bursei de energie electrica.

In aceste circumstante, iata care sunt cele 3 cauze principale pentru care trebuie sa va schimbati furnizorul de energie electrica pentru a nu fi afectati de scumpiri:

De la 1 octombrie, pretul la energia electrica si gaze va creste simtitor pe piata angro. In prezent, exista pe piata libera oferte mult mai avantajoase decat pretul de pe piata angro, insa totusi alegerea corecta trebuie facuta in functie de nevoile fiecaruia si profilul de consum. Prin urmare, va recomandam sa alegeti o rata accesibila a pietei libere, care sa blocheze pretul pentru minim 1 sau 2 ani, pentru a nu mai avea grija scumpirii.

Merita ofertele pietei libere? Raspunsul este da. Prin simpla trecere pe piata liberalizata, vei bloca pretul energiei electrice pe toata perioada contractuala. Pur si simplu accesezi un comparator de oferte, vizualizezi cele mai bun ofertele de la furnizorii din zona in care locuiesti, selectezi oferta potrivita si un operator te va contacta pentru a finaliza semnarea contractului. Totul este rapid si online. De aici poti afla care sunt cele mai avantajoase oferte ale momentului.

Sunteti pe piata libera de aproape 1 an

Daca ati semnat un contract deja cu un furnizor de energie electrica de pe piata libera, putet sta linistit, deoarece factura nu va suferi modificari odata cu cresterea costurilor de la 1 octombrie. Daca nu aveti insa semnat un contract, atunci va trebui s-o faceti imediat pentru a economisi sume importante de bani.

La expirarea perioadei contractuale, furnizorul poate actualiza tariful cu noi conditii economice, trimitandu-va o comunicare pentru a va anunta modiifcarea, Noul pret va depinde de propriile strategii ale managerului, care ar putea creste tariful sau il poate modifica cu unul variabil, cu scopul de a-l alinia cu piata en-gros in crestere. Prin urmare, este posibl sa gasiti o oferta mai avantajoasa.