Comparator tarife energie electrica si gaze naturale

Centrale electrice sau centrale pe gaz pentru incalzirea locuintei?

Incalzirea este unul dintre cei mai mari consumatori dintr-o energie. Prin urmare, trebuie sa cantarim foarte bine diferitele tipuri de incalzire disponizile pe piata si sa gasim ce se potriveste cel mai bine nevoilor noastre.

Care incalzire este mai buna? Incalzirea electrica sau pe gaz natural?

In prezent, sistemul de incalzire cel mai solicitat din Romania este cel pe gaz natural, incalzirea electrica este mai putin folosita.

Fiecare sistem de incalzire are propriile avnataje si dezavantaje. Acestea pot face consumatorul final sa aleaga sistemul potrivit, in functie de nevoile sale.

Incalzirea cu gaz

Cea mai buna energie pentru incalzire este gazul natural, atat pentru eficienta energetica cat si pentru pretul sau. Este o energie neintrerupra, confortabila si curata, care nu necesita rezervoare sau cilindri.

Principalul dezavantaj al gazelor naturale este ca nu este disponibil in toata tara. In prezent, se lucreaza la extinderea retelei de gaze, astfel incat gazele naturale sa ajunga la un numar cat mai mare de consumatori.

Exista diferite alternative pe care clientul le poate avea pentru un sistem de incalzire in locuinta sa.

Avantajele incalzirii pe gaz

Pentru a beneficia de acest tip de incalzire, consumatorul trebuie sa aiba un contract pentru furnizarea gazelor naturale cu un distribuitor din zona, pentru care veti primi factura lunara aferenta consumului.

Incalzirea electrica

Incalzirea electrica este un sistem destul de cautat in ultimii ani de consumatori, fiind una din optiunile benefice acolo unde nu este gaz, pentru locuinte de mici dimensiuni.

Incalzirea electrica nu presupune o instalare costisitoare, intrucat, dupa ce ati contactat alimentarea cu energie electrica, tot ce trebuie sa faceti este sa achizitionati numarul de calorifere necesare pentru locuinta.

Exista mai multe tipuri de incalzire electrica, utilizatorul alegand cea mai buna varianta pentru locuinta sa:

Cum sa economistesti la incalzire?

Cel mai bun mod de a economisi este sa alegi energia potrivita si sa alegi cea mai buna rata eficienta-cost. Totusi, exista o serie de trucuti pe care consumatorii pe pot adopta, modificandu-si putin obiceiurile de consum: