Comparator tarife energie electrica si gaze naturale

Ce aparate consuma energie electrica cel mai mult din casa

Nu exista locuinta in acest moment fara aparate electrocasnice, fie ca vorbim despre aparate de gatit sau de ingirjire personala. Toate acestea sunt consumatoare de energie electrica. Unele consuma mai mult, altele mai putin. Cumulat insa, factura la curent ar putea fi una destul de mare lunar.

Iata care sunt electrocasnicele la care ar trebui sa renunte toti romanii pentru a economisi bani la factura lunara de energie electrica. Cel mai mare consumator este placa de par. Esti suprins? Da, asa este.

Pe langa electrocasnicele mari, cum ar fi frigiderul, lada frigorifica, boilerul electric sau cuptorul electric, produsele pentru aranjat parul trebuie folosite cu precautie. In final, inclusiv becurile pe care le tinem aprinse de cum se insereaza au o contributie semnificativa la factura de la curent.

Prin urmare, daca alegem cu chibzuinta electrocasnicele pe care le folosim si daca identificam care ne sunt cei mai mari consumatori de energie electrica din casa, am putea economisi, lunar, sume frumusele de bani. UE impune producatorilor sa atribuie produselor lor o eticheta in functie de eficienta, raportata la pret-consum.

Pentru o mai buna economie, recomandam ca toate becurile din casa sa fie inlocuite cu becuri LED, economice. Intr-adevar, costul unui bec LED este mult mai mare, insa investitia intiala este una rentabila.

Daca un bec cu led consuma intre 3 si 20 de W, unul normal ajunge si la 100 de W! Pentru a alege potirvit becul LED, in zona de dormit poti alege o lumina calda, in timp ce in living,in birou sau zona de gatit poti alege o lumina rece, neutral, care este mult mai puternica. Pentru zonele de tranzitie din casa, cum este holul, se recomanda becuri cu senzori.

De asemenea, consumatori foarte mari in casa sunt cuptorul electric si plita electrica, fierbatorul electric sau prajitorul de paine.

Consumul creste simtitor intr-o locuinta in care doamnele folosesc placa de par, ucatorul de par sau ondulatorul. Ca sa evaluate o comparative, o placa de par consuma cat 15 becuri clasice si 300 de becuri LED. O alta analogie: tinuta in priza timp de 1 minut, consumul de energie electrica este echivalentul a 8 ore de functionare a unui bec LED.

Daca folositi aerul conditionat, acest aparat este, de asemenea, un foarte mare consumator de energie electrica. Pentru a economisi energie cu acest aparat, se recomanda utilizarea lui la 23-24 de grade, nu la 16-17 grade. Acesta va raci la fel, insa consumul de energie va scadea chiar si cu 10%.

Bineinteles, frigiderul si masina de spalat haine si vase sunt consumatoare de energie electrica. Daca folositi uscator de haine, acesta este, la fel, un aparat electrocasnic ce consuma multa energie electrica. Cu cat este mai des folosit, cu atat consumul va fi mai mare.

Din acest motiv, aparatele electrocasnice trebuie alese cu foarte mare grija atunci cand va dotati locuinta sau le inlocuiti. Un consum mare de energie lunara nu este deloc un lucru placut pentru niciun consumator casnic.