Comparator tarife energie electrica si gaze naturale
Scurgerile de gaz pot provoca deflagratii uriase. Este un tip de interventie care, atunci cand apare, declanseaza toate alarmele. Interventia pompierilor in aceste cazuri este cruciala pentru a provoca pagube uriase. Cum pot insa aparea scurgeri de gaze?
Exista 3 posibile situatii diferite: scurgere de gaze intr-o locuinta, scurgere de gaze intr-o cladire si scurgere de gaze dintr-o instalatie de distributie din mijlocul strazii.
In cazul locuintelor, originea gazelor provine, cel mai adesea, din uitarea involuntara a unui robinet sau a unui dispozitiv ce functioneaza cu gaz, a unei butelii.
Oricand simtiti miros de gaze, este recomandat sa se evite sursele de aprindere. Adica sa nu aprindeti niciun tip de flacara, intrerupatoare, sonerie, becuri, lanterna sau telefoane mobile. Desigur, este recomandat sa ventilati incaperea prin deschiderea geamurilor, sa iesiti din incapere imediat si sa sunati imediat la 112 pentru interventia pompierilor.
Atunci cand problema afecteaza o cladire, trebuie semnalata de indata la 112. Scurgerile de gaz obliga inevitabil taierea accesului gazului la intrarea generala cat si la fiecare locuinta, pentur a evita o scurgere majora. Trebuie evaluata cladirea in cazul in care se afla animale sau oameni si evitarea pe cat posibil a aprinderii luminilor sau orice sursa de foc.
Acest lucru necesita interventia pompierilor si a personalului tehnic de la firma de distributie. De asemenea, necesita adoptarea unor masuri speciale de prevenire si securitate pentru evitarea problemelor. Printre acestea, se numara perimetre de securitate largi, taieri in linia de distributie pe ambele parti ale conductei, oprirea lucrarilor si a activitatii in zona si efectuarea numeroaselor masuratori ale posibibelor concentratii de gaze.
✅ Fiti atenti la orice scurgere de gaz din locuinta sau incaperea unde va aflati si daca simtiti miros de gaz, verificati imediat sursa;
❌ Daca simtiti miros de gaz, evitati orice sursa de aprindere;
❌ Nu folositi telefoanele mobile in incapere;
✅ Inchideti imediat robinetul de alimentare cu gaz;
✅ Aerisiti, deschizand usile si ferestrele de exterior;
✅ Sunati imediat la pompieri, insa nu sunati din incaperea de unde simiti mirosul de gaz, iesiti de acolo;
Amintiti-va, cel mai bun mod de a evita scurgerea de gaze este prevenirea. Prin urmare, efectuati reviziile in timp util si intodeauna de catre experti autorizati.