Comparator tarife energie electrica si gaze naturale

Ce sunt si care sunt avantajele unor capuri de termostate de calorifer inteligente

Anterior, supapele care ne permiteau deschiderea si inchiderea caloriferelor erau supape manual, care pur si simplu, rotind dintr-o parte in alta, modifica debitul care circula prin calorifer.

Dupa cum era de asteptat, aceasta reglementare din punctul de vedere al eficientei energetice si al economisirii nu este cea mai buna alternativa, deoarece reglarea sistemului depinde de noi insine. Vanele si capetele termostatice exista inca din 1943, de-a lungul acestor ani functionalitatea lor s-a imbunatatit.

Au o scara de la 0 la 5 in general, in care 3 este echivalent cu 21-22ºC in functie de producator. Daca lasam capul setat la acea temperatura, cand camera ajunge la el, acesta inchide caloriferul, prevenind supraincalzirea zonei respective si permite ca acel exces de caldura de acolo, sa treaca in alte parti ale casei.

O alta situatie in care actioneaza termostatele de calorifer  este atunci cand soarele intra in locuinta prin fereastra casei si incalzeste una sau mai multe incaperi. Atunci, capul urmeaza sa inchida caloriferul, pentru ca acea camera a fost deja incalzita de soare, prin urmare nu mai este necesar ca radiatorul sa degaje caldura.

Principalele avantaje ale unui termostat inteligent de calorifere

Mai mult decat atat, in prezent exista cap de termostat inteligent care se poate conecta la o retea Wifi si functioneaza printr-o aplicatie compatibila cu dispozitivele mobile inteligente.

Temperatura poate fi modificata in orice moment, prin actionarea butoanelor termostatului, sau prin internet. Modificarea este transmisa direct unitatii centrale care va sincroniza celelalte termostate electronice de radiator.