Comparator tarife energie electrica si gaze naturale

Cum sa economisiti energie in timp ce lucram de la distanta

Perioada pandemiei a dus la o noua modalitate de a lucra: telemunca. Chiar si dupa ce restrictiile au fost ridicate, oamenii care au inceput sa lucreze de la distanta s-au obisnuit, au descoperit pentru prima oara avantajele si dezavantajele acestui tip de munca.

Iata cateva sfaturi utile pentru a economisi putina energie dar si pentru a lucre in cele mai bune conditii posibile si a tine sub control facturile la energie:

Cel mai bun mod de a incepe ziua? Aeriseste prin deschiderea geamurilor

Pentru un confort optim si o atmosfera sanatoasa si proaspata, nu uitati sa aerisiti in mod regulat biroul si camera de zi, deschizand ferestrele pentru aproximativ 20 de minute, indiferent de anotimp si conditiile meteo. Aerul proaspat elimina umezeala si, de asemenea, va asigura ca va puteti incalzi spatiul mai eficient ulterior.

Verificati temperatua din incaperea din care lucrati

Pentru a crea conditii optime de lucru, este recomandat sa setati termostatul pe 3-4, ceea ce corespunde unei temperaturi de 20-21 de grade Celsius. Aceasta este, de asemenea, cea mai buna temperatura pentru camera de zi si camera copiilor.

Deconectati aparatele electrice atunci cand ati terminat de le folosit

Laptopul, tableta, smartphone-ul trebuie deconectate de la priza atunci cand s-au incarcat sau atunci cand nu mai lucrati. Multe dispozitive consuma energie chiar si atunci cand nu sunt utilizate.

masuri de economisire energie electrica intr-o companie - economielaenergie.ro

Cum evitam consumul in stand-buy:

Prin inchiderea calculatorului dupa munca, este cea mai buna optiune de a face distinctia dintre timpul de lucru si timpul de familie. Apropo, stiati ca un laptop consuma cu pana la 70% mai putina energie decat un computer desktop? Un laptop consuma 55 kWh/an si un calculator desktop consuma aprox. 200 kWh/1an.

In sfarsit, pandemia de coronavirus domina industriile in acest moment, iar guvernul a luat o serie de masuri pe care le mentine de aproape 1 an. Pentru a va asigura ca puteti trece peste aceasta perioada cat mai confortabil posibil, operatorul regional de distributie energie electrica este cel care intervine in cazul unei pene de curent. Fara curent, telemunca nu poate exista!