Comparator tarife energie electrica si gaze naturale

5 motive pentru a-ti schimba furnizorul de energie electrica

Preturile la energia electrica sunt tot mai scumpe in ultima perioada? Da, motivul este liberalizarea pieteie de energie electrica de la 1 ianuarie 2021 si tu nu ai facut nimic in acest sens. Astfel, furnizorul curent a continuat sa iti emita facturi pe baza celei mai bune oferte ale sale. Insa asta nu inseamna ca este cea mai buna oferta de pe piata.

Ai verificat preturile furnizorilor de energie electrica din zona in care locuiesti? Daca nu, este timpul sa o faci chiar acum! Afla care sunt cele mai bune costuri la energie electrica pe baza consumului lunar estimat. Poti economisi sute de lei chiar fara sa iti dai seama!

Iata care sunt cele mai importante motive pentru care consumatorii schimba furnizorul de energie electrica:

1. Pretul energiei electrice este prea mare

Acesta este principalul motiv pentru care oamenii schimba furnizorul de energei electrica o data cu liberalizarea pietei, pentru ca pot economisi cu pana la 30% la factura lunara.

Asadar, daca esti in afara unui contract cu furnizorul actual de energie electrica, este timpul sa faci schimbarea chiar acum, urmarind comparatorul de preturi, de unde afli cel mai bun cost, trecand la una din ofertele optime de pe piata.

Folosind comparatorul economielaenergie.ro, poti schimba furnizorul gratuit, online, direct din confortul casei tale, fara prea multe batai de cap.

2. Perioada contractuala se apropie de final

De obicei, contactul este anual. La sfarsitul contractului, vei trece automat la tariful din afara contactului, In cazul in care nu semnezi un nou contract, cu un nou tarif. De obicei, tarifele din afara contractului sunt mai scumpe, asa ca ajungi sa platesti mai mult lunar. In plus, s-ar putea sa descoperi ca furnizorul actual nu vinde la un pret la fel de bun ca si un alt competitor de pe piata. Asadar, compara preturile  la energie pentru a vedea daca furnizorul actual are sau nu o rata buna de tarifare.

3. Serviciu slab de asistenta clienti

Cel mai recent sondaj realizat asupra companiilor electrice a constatat ca serviciile de suport clienti sunt extrem de slabe si ca unii clienti pun foarte mare accent pe acest lucru. Alege un furnizor de energie care iti emite facturile la timp, care iti ofera suport atunci cand ai nevoie si care respecta cu strictete termenele de plata.

4. Ai gasit o oferta mai buna la concurenta

Daca ai folositi un comparator de preturi si ai gasit un pret mai bun la un alt furnizor de energie electrica si esti in afara perioadei contractuale cu furnizorul actual, este perioada perfecta sa faci mutarea! Economiile se bazeaza pe o gospodarie care alege cele mai bune planuri tarifare pentru utilitati, in functie de consumul mediu lunar estimate.

5. Probleme cu platile si facturile lunare

Intampini probleme cu facturile lunare la energie electrica? Ai facturi cu valori inexacte, solduri sau termene de plata aiurea? Daca problema nu este remediata rapid, evident ca exista numeroare frustrari. Cel mai bun furnizor de energie electrica are cel mai bun cost de pe piata si ofera cea mai mare acuratete in ceea ce priveste emiterea facturilor, incasarea platilor si termenele de plata stabilite. Astfel, daca crezi ca factura este calculate incorect raportata la consumul lunar, cereti serviciului de asistenta al furnizorului sa va explice. Ar trebui sa poata explica imediat cum s-a ajuns la acest consum/cost si de ce. Daca insa nu poti rezolva aceasta problema, cel mai recomandat ar fi sa gasesti un alt furnizor de energie electica ce ofera o mai mare transparenta.