Comparator tarife energie electrica si gaze naturale

10 masuri de economisire a energiei electrice dintr-o companie

Economisirea energiei in companii este una dintre cele mai bune decizii pe care le poate lua o companie pentru a-si imbunatati competitivitatea, avand in acelasi timp grija de mediu. Vrei sa stii cum sa o faci? In aceasta postare va oferim 10 idei pentru a va reduce factura la electricitate.

Verificati puterea potrivita a becurilor din fiecare incapere

Deoarece puterea contractata afecteaza pretul platit pentru energie electrica (cu cat mai multa putere, cu atat este mai mare pretul), reducerea puterii contractate atunci cand este posibil poate ajuta la economisire.

Reduceti folosirea luminii artificiale

Dincolo de a nu aprinde becurile decat atunci cand este necesar, puteti implementa masuri de economisre a energiei in companii precum:

 

➜ Alegeti becurile potrivite pentru fiecare incapere. Cele mai bune sunt becurile LED pentru eficienta energetica ridicata si durata de viata;

➜ Zugraviti culori calde pentru a crea medii naturale mai luminoase;

➜ Stergeti lampile de 3-4 ori pe an, murdaria reduce eficienta luminii;

➜ Setati comutatoare pe zonele cu trafic intens si in incaperi unde lumina nu este necesara tot timpul: holuri, bai, Sali de sedinta etc;

 

Panouri fotovoltaice

Panourile solare fotovoltaice sunt o optiune din ce in ce mai solicitata de companiile care doresc sa economiseasca energie si sa fie mai putin dependente de cresterile si scaderile pretului energiei electrice. Desi independenta energetica totala este foarte greu de atins, companiile pot economisi intre 40 si 70% din factura de energie electrica prin autoconsum. Pe de alta parte, atunci cand panourile solare produc mai multa energie decat este necesara activitatii firmei, surplusul de energie poate fi transferat in reteaua de distributie, obtinandu-se compensatii pentru aceasta.

Alegeti dispozitivele de lucru potrivite

Alegeti laptopurile in locul calculatoarelor daca modul de lucru va permite asta, deoarce consuma intre 50-85% mai putin decat calculatoarele tip desktop, in functie de model si functii.

Dispozitive stand-by

Nu tineti dispozitivele in priza nici cand sunt in stand-by. Copiatoarele imprimantele, laptopurile, toate sunt consumatoare de energie pe modul stand-by.

Instruirea personalului

Instruiti-va personalul cu privire la importanta economisirii energiei electrice intr-o companie si stability reguli si protocoale pentru utilizarea eficienta a resurselor. Colectati si distribuiti clar responsabilitatile fiecarui angajat.

Folositi automatizare

In lumea automatizarii locuintelor exista senzori care regleaza intensitatea luminii la prezenta oamenilor in camera sau care sting luminile atunci cand nu sunt persoane in camera.Exista si senzori care detecteaza cantitatea de lumina solara si regleaza intensitatea becurilor in functie de aceasta, pentru a obtine o iluminare adecvata cu cea mai mica cheltuiala de energie.

Inlocuiti aparatele electrocasnice consumatoare

Intretinerea becurilor, aparatelor si echipamentelor din companie este esentiala, deoarece aparatele in stare proasta de functionare consuma mai multa energie. Achizitionati produse cu un consum redus de energie, pentru a economisi pe termen lung. Electrocasnicele vechi tind sa consume mai mult decat cele de noua generatie.

Folosirea rationala a aerului conditionat

Este necesar ca termperatura din birou sa fie ideala, insa sa nu se foloseasca aerul conditionat in exces. Ca regula generala, vara trebuie sa fie in jur de 23-24 grade Celsius, insa aceste cifre sunt orientative si trebuie sa tina cont de activitatea angajatilor. Verificati trimestrial aparatele de aer conditionat.

Comparati tarifele la energia electrica

Avem piata liberalizata, astfel ca puteti colabora cu furnizorul care va ofera cel mai mic pret la energia electrica, care se potriveste cel mai bine nevoilor companiei.


Aplicand toate sfaturile de mai sus, vei genera un beneficiu pe termen lung pentru compania ta, pentru emdiu si intreaga societate.