Comparator tarife energie electrica si gaze naturale

Sfaturi pentru ingrijirea casei toamna si economie la energie

Noi, cei de la economielaenergie, ne concentram pe a ajuta oamenii sa economiseasca cat mai mult la factura de la energie electrica. Sfaturile noastre de intretinerea a casei in sezonul de toamna nu o sa va ajute doar la economisirea energiei, ci si sa va mentineti locuinta in siguranta.

Inlocuiti bateriile detectorului de fum si de monoxid de carbon

Ar trebui sa schimbati bateriile din alarma de incendiu, detectorul de fum si detectorul de monoxid de carbon la fiecare 6 luni. Este usor sa va amintiti daca schimbati bateriile atunci cand „Cad” sau primavara, o data cu schimbarea orei.

In acest timp, verificati data din spatele detectorului de monoxid de carbon pentru a gasi data producatorului. Trebuie sa inlocuiti detectorul de CO la fiecare 5-7 ani.

✅ Verificati cosul de fum

Lista de intretinere a casei toamna trebuie sa includa si semnineul, indiferent daca este pe lemne sau gaz. Daca aveti incalzire cu lemne, cosul de fum trebuie curatat anual de funingine. Daca nu curatati cosul, exista pericol de incendiu.

De asemenea, verificati sa nu aveti cuiburi de pasari la gurile de aerisire, in cosul de fum si sa nu existe alte materiale inflamabile inainte de primul foc.

Verificati boilerul electric

Daca folositi boiler electric pentru incalzirea apei, acesta aculmuleaza depuneri de piatra atat la filtre cat si interior. Cu cat depunerile sunt mai mari, cu atat el foloseste mai multa energie pentru a incalzi apa. Verificati si curatati boilerul frecvent.

Verificati orice scurgere de aer

Verificati toate geamurile, usile sau orice alte orificii mai aveti pentru a verifica daca nu intra frig pe la ele. Daca aveti incalzire pe curent, costurile pot fi foarte mari daca caldura iese sau daca peretii si acoperisul nu sunt izolati eficient din punct de vedere termic.

Alegeti un furnizor de energie electrica de pe piata libera

Dupa ce v-ati ocupat de treburile casnice, aruncat o privire la factura de energie electrica. Daca nu sunteti inca pe piata reglementata cu furnizorul sau urmeaza sa va expire contractul, folositi un comparator de preturi la energia electrica pentru a alege acum furnizorul de energie potrivit. Cu cat trece mai mult timp pana sa luati aceasta masura, cu atat costul la factura lunara poate fi mai mare si variabil.