Comparator tarife energie electrica si gaze naturale

Sfaturi pentru a gestiona consumul de energie intr-un mod eco-durabil – Partea 1

Reducerea deseurilor nu inseamna doar economisirea facturilor, ci si sustinerea mediului. De fapt, este nevoie de foarte putin pentru a reduce consumul si in acelasi timp de a reduce impactul pe care il au asupra ecosistemului.

Iata cateva trucuri, sfaturi si metode de urmat, cu cele mai bune metode si mai convenabile, de a contribui impreuna cu comunitatea la protejarea mediului.

Sursele de energie regenerabile sunt prima alegere pentru cei care doresc sa duca o viata 100% verde. Cu toate acestea, chiar si cu mici precautii in alegerile de zi cu zi pot face diferenta atat pentru mediu, cat si pentru factura dumneavoastra.

Iata o lista de obiceiuri domestice care, odata dobandite, va fac un consumator mai constient, reduce semnificativ consumul si, in acelasi timp, impactul asupra planetei.

1. Deconectati dispozitivele electrice pe care nu le folositi

Mai ales in aceasta perioada, petrecem mult timp acasa si aparatele electrocasnice ne fac viata mai usoara. Iar acestea sunt in continua crestere, la fel si utilizarea l;or. Dup ace le folosim insa, partial din comoditate, partial din obisnuinta, le lasam in priza. In acest fel, chiar daca nu observam, unele dintre ele pot continua sa consume curent.

Pentru a evita acest consum inutil, trebuie doar sa scoateti aparatul din priza. In timp, veti observa o diferenta la factura si ati facut si o favoare mediului.

2. Nu lasati aparatele electrice in standby

Calculatorul, aparatul de cafea, odata oprite, au un led aprins rosu. Acest semnal ne avertizeaza, totusi, ca nu sunt complet in neregula ci, dimpotriva, ca sunt in asteptare. Asta inseamna ca acestea folosesc energie electrica. Apasati pe butonul de oprire a aparatelor pe care  nu le folositi si asigurati-va ca nu raman in standby. Pentru siguranta completa, va recomandam sa le deconectati de tot de la priza.

3. Alegeti cea mai buna oferta de pe piata libera

Cunoasterea consumului si interpretarea corecta a facturilor si alegerea ofertei de energie electrica cea mai apropiata de nevoile dumneavoastra va poate ajuta sa evitati risipa si consumul inutil. Nu sunteti sigur ce companie sa alegeti? Vizualizati ofertele folosind comparatorul de energie!

4. Folositi becuri economice

De cate ori ai uitat lumina aprinsa? Aveti grija sa opriti becurile atunci cand nu le folositi, poate reduce semnificativ energia electrica utilizata si, prin urmare, deseurile care deriva din aceasta. Decizia de a inlocui becurile cu incandescenta cu cele economice, cum ar fi LED-urile, va ajuta sa economisiti cu pana la 50% din energia electrica, deoarece dureaza mai mult si folosesc mai putina energie.