Comparator tarife energie electrica si gaze naturale

De ce este bine sa folosim cat mai multa lumina naturala in locuinta

Lumina naturala aduce bunastare si caldura oricarei locuinte, oferind chiar si unui mic spatiu un farmec aparte. Spatiile cu iluminare naturala buna sunt percepute a fi mai spatioase si mai confortabile, oferindu-ne o senzatie placuta. Insa, pe langa avantajele asupra sanatatii, lumina naturala are un impact semnificativ asupra eficientei energetica e locuintei.

Iluminatul natural influenteaza in mod direct calitatea vietii locuitorilor unei locuinte, de aceea este foarte important ca atunci cand construiesti o locuinta, sa o gandesti astfel incat sa obtii cat mai multa lumina naturala peste zi.

Lumina naturala si avantajele sale

Expunerea la lumina naturala intr-o locuinta are o serie de beneficii majore. Pe de o parte ucide bacteriile ce cresc in medii intunecate si umede. De cealalta parte insa, influenteaza in mod direct starea noastra de sanatate si starea de spirit.

Lumina naturala ajuta la intarirea sistemului imunitar. Studiile au aratat ca pacientii internati in camera luminoase si-au revenit mai devreme.

De asemenea, lumina naturala ne imbunatateste ceasul biologic, astfel incat ne va fi mai usor sa adormim seara si sa ne odihnim mai bine noaptea, precum si sa fim mai concentrati pe timul zilei.

Lumina naturala optimizeaza functia congnitiva a creierului nostru. De aceea, este atat de indicat ca tinerii si copiii sa studieze in spatii cu lumina naturala buna.

Energia naturala combate stresul, ne influenteaza in mod direct starea si abilitatile mentale, ne imbunatateste functiile cognitive, ajuta la o buna digestie, un apetit mai bun, lupta pentru imbunatatirea sistemului imunitar, respirator si circulator, printre multe altele.

Iar daca influenta luminii naturale la nivel fizic si mental este atat de importanta in locuinta ta, la munca lumina naturala este cu atat mai benefica: mai multa productivitate, creativitate si bunastare.

Lumina naturala reduce oboseala vizuala, accentueaza obiectele si textele, imbunatateste semnificativ sanatatea noastra vizuala. Ne permite sa vedem cu un contrast mai mare, tonuri si game de culori, cu mai putin efort.