Comparator tarife energie electrica si gaze naturale

Ce este o priza inteligenta si cum o folosim

Prizele inteligente transforma dispozitivele electronice in “inteligente”, in masura in care permit pornirea si oprirea acestora cu telefonul mobil, adica de la distanta, sau chiar cu vocea, daca dispun de un difuzor inteligent. Ele functioneaza atata timp cat sunt conectate la o priza normala, setate pe ON/OFF sau exista prize inteligente ce pot fi montate direct la reteaua electrica.

De exemplu, un expressor, o lampa, o patura electrica, un prajitor de paine sau orice alt dispozitiv electric, se va porni doar atunci cand pornesti priza electrica. Cu ajutorul prizelor inteligente, este primul pas pentru a face o casa mai inteligenta si care permit, de asemenea, utilizarea mai moderna a electrocasnicelor apparent demodate.

cum folosim prizele inteligente

Cel mai important este faptul ca prizele inteligente permit avansarea proceselor, ceea ce este foarte convenabil atunci cand sunteti in criza de tip. De exemplu, puteti porni caloriferul electric sa fie cald in incapere pana ajungeti acasa, sau puteti porni aparatul de cafea pana ava imbracati. In plus, prizele inteligente nu au costuri foarte ridicate, ceeace inseamna ca sunt destul de accesibile.

Cum sa folositi o priza inteligenta

➤ Priza inteligenta trebuie inrodusa in priza normala daca este detasabila si apoi stecherul dispozitivului se introduce in ea. Prin intermediul aplicatiei mobile, poti opri sau porni priza inteligenta. In acel moment, boilerul electric, de exemplu, incepe sa incalzeasca apa. Astfel, se reduc costurile la electricitate, pentru ca boilerul nu incalzeste non stop pentru a mentine apa calda, ci o pornesti doar cand ai nevoie, fara sa fie nevoie sa te deplasezi in locul unde este amplasat boilerul electric.

➤ O priza inteligenta poate fi folosita pentru aparatul de aer conditionat. De exemplu, pe timp de vara, puteti porni aerul conditionat cu 10 minute inainte sa ajungeti acasa, pentru a gasi o temperatura ambientala potrivita.

➤ Poate fi folosita pentru a incarca anumite dispositive doar atat timp cat este necesar. Telefonul mobil, trotineta electrica, aparatul foto si orice alt aparat cu baterie reincarcabila.

➤ Pentru dezumidificator. Puteti folosi dezumidificatorul sa functioneze in anumite intervale, atunci cand nu sunteti acasa.

Pentru a functiona, prizele inteligente necesita anumite caracteristici:

✅ Compatibilitate cu versiunea sistemului de operare IOS si Android, desi, in general, functioneaza fara probleme;

✅ Impamantare – este o masura de securitate a instalatiei electrice;

✅ Amperaj – aceste prize tolereaza in general 10 pana la 16 amperi, asa ca trebuie sa va asigurati ca aparatele si dispozitivele electrice sunt compatibile cu aceasta intensitate.

Unele prize inteligente sunt destul de voluminoase, blocand accesul la alte articole din jur, asa ca este important sa va asigurati ca se potrivesc spatiului dorit.

Exista prize inteligente care pot fi montate direct la reteaua electrica, sau prize inteligente ce se ataseaza si detaseaza prizelor normale, fara a suferi modificari.