Comparator tarife energie electrica si gaze naturale

Cat costa incarcarea unei masini EV acasa?

Vehiculele electrice sau vehiculele hibride sunt o alegere din ce in ce mai populara pentru achizitiile de vehicule. Dar, inainte de a cumpara o masina electrica, va recomandam sa va uitati la cat va costa incarcarea. La urma urmei, cat va adauga un EV la factura dvs. de energie electrica? Iata cum puteti calcula costurile de incarcare a vehiculului electric acasa.

Doriti un calcul rapid al costului de incarcare a vehiculelor electrice? Folositi kWh de stocare a bateriei masinii dvs. si inmultiti-l cu pretul dvs. pe kWh. Aceasta este o estimare buna a cat costa de fiecare data cand va incarcati complet vehiculul electric.

Cat de mult adauga un EV la factura de energie electrica?

Aproximativ 80% din incarcarea EV se face acasa, pentru ca exista foarte putine statii de incarcare. Deci, cat costa incarcarea unei masini electrice acasa? Ei bine, asta depinde de tipul de incarcator pe care il aveti si de tipul de vehicul.

Presupunand:

Va dura aproximativ 6 ore pentru a va incarca complet masina. Aceasta se bazeaza pe 40kWh impartit la 7,2KW, adica 5,55 ore. Am rotunjit pana la 6 ore, deoarece eficienta de incarcare scade pe masura ce bateria se incarca.

Acel timp de incarcare de 5,55 ore va folosi aproximativ 40 kWh. Acesta este numarul de kilowati-ora bazat pe KW al elementului electric (in acest caz, 7,2 kW) inmultit cu numarul de ore (in acest caz, 5,55 ore).

Bineinteles, electricitatea pentru masini nu este gratuita nici in statiile de incarcare. Daca insa va incarcati masina electrica acasa, costul depinde de mai multi factori. Unul, si cel mai important este daca va aflati pe piata reglementata si ati semnat un contract de furnizare de energie electrica incepand cu 1 ianuarie 2021, de cand s-a liberalizat piata din Romania.

Daca nu ati facut inca acest pas, platiti in continuare energie electrica mult mai scumpa si variabila, comparativ cu un pret fix, stabilit intr-un contract. Intrati acum pe economielaenergie.ro, folositi comparatorul de energie electrica si alegeti furnizorul potrivit pentru a stagna pretul pe perioada contractuala.