Comparator tarife energie electrica si gaze naturale

Avatantajele si dezavantajele boilerelor termoelectrice

Boilerele termoelectrice sunt un sistem de incalzire a apei care au castigat tot mai multa popularitate in ultimii ani. Principalal lor caracteristica este faptul ca folosesc curentul electric pentru a se alimenta. In timp ce acest aspect poate fi un avantaj, boilerele termoelectrice au si puncte slabe.

Cum functioneaza boilerele termoelectrice

Un boile electric functioneaza atunci cand este alimentat cu energie electrica. Acesta poate fi folosit atat pentru incalzirea apei cat si pentru a oferi caldura locuintei prin incalzirea apei menajere. Astfel, singurul cost ar fi cel de la energia electrica.

Un astfel de sistem ofera un anumit grad de confort, deoarece nu depinde de alti consumatori, alte elemente pentru a avea caldura si apa calda in acelasi timp. Totusi, boilerele termoelectrice au anumite particularitati pe care trebuie sa le expunem inainte de a opta pentru ele.

Avantajele boilerelor termoelectrice

Performanta buna

Boilerele termoelectrice se caracterizeaza prin performante excelente, ajungand la 95%. Cu cat este mai mare performanta, cu atat sunt mai ecologice si costul pentru energia electrica este mai mic.

Eficienta este data de termostatul pe care il au incorporat. Prin posibilitatea de a regla programele si de a mentine o temperatura constanta, se reduce efortul de a ridica temperatura si cheltuiala pe care o presupune.

Zgomot redus & Nu emana miros neplacut

Principala diferenta dintre boilerele pe gaz si cele electrice este ca primele sunt asociate inevitabil cu mirosul neplacut de gaz si zgomotele pe care le produc, de obicei atunci cand sunt pornite.

Cu toate acestea, boilerele termoelectrice sunt foarte silentioase si nu emana mirosuri de niciun fel. Acest lucru previne, de asemenea, posibilele scurgeri sau pierderi de substante toxice. In plus, aici putem evidentia independenta fata de alimentare, intrucat furnizarea de energie electrica este continua, lucru care conteaza, mai ales in zonele rurale sau nu exista conducte de gaz.

Instalarea unui boiler electric este destul de simpla, costurile de achizitie nu sunt foarte mari si nu exista reglementari de revizie obligatorii, ca in cazul centralelor pe gaz.

Dezavantajele boilerelor termoelectrice

Consum mare de energie electrica

Pentru a instala si folosi un boiler electric, este nevoie de multa energie electrica dar si puterea acesteia de la retea.

Pretul energiei electrica continua sa creasca, mai ales in aceasta perioada cand ne aflam intr-o reala criza de electricitate. Astfel, costul lunar prin utilizarea unu boiler termoelectric poate fi semnificativ mai mre, in functie de dimensiunea locuintei, a numarului de persoane si a frecventei de utilizare.

Boilerele electrice sunt o optiune buna atunci cand temperaturile nu sunt extreme, cand apa nu este foarte rece si nu trebuie incalzita foarte mult. De asemenea, in zonele unde apa este mai calcaroasa, piesele din interiorul boilerului se pot coroda, se depune calcar, ceea ce duce la eroziune si la nevoia de mai multa electricitate. Exista posibilitatea de a fi curatate, periodic.


In concluzie, inainte de a achizitiona un boiler termoelectric, trebuie sa cantarim argumentele pro si contra pentru a opta sau nu pentru un astfel de sistem pentru locuinta noastra.